Խանութ և հանրային սննդի կետ

Արթուր․

Բարև ձեզ։ ԱՁ-ն գործելու է մարզում, փոքրիկ խանութ է լինելու և նաև արագ սննդի կետ՝ քաբաբ, խաչապուրի և նման բաներ տեղում պատրաստելու և վաճառելու նպատակով։ Խնդրում եմ հուշել՝ փաստաթղթային սննդի տեսչության հետ կապված կամ թաղապետարանի, և հարկային հարցերս որտեղի՞ց է ճիշտ սկսել։

Կիսվել՝

Facebook մեկնաբանություններ

Հետևել այս նյութին
Ստանալ նամակ
guest
7 Մեկնաբանություն
Հները
Նորերը Most Voted
Inline Feedbacks
Դիտել բոլոր մեկնաբանությունները
Tigran

պետռեգիստրում գրանցում որևէ կարգավիճակով, հարկային համակարգի ընտրում,սննդի անվտանգության ծառայությունում էլ. գրանցում, համայնքապետարանից թույլտվություն եթե բացօթյա վաճառքի հարց կա,

Արթուր

Շնորհակյալ եմ պատասխանելու համար, իսկ եթե նաև խանութ է, անհրաժեշտություն կա՞ ինձ թվում է ՀԴՄ-ն երկու սեգմենտով բաժանել, հանրային սնունդ և առևտուր։

Tigran

այո ՀԴՄ-ն երկու հատ պետք է լինի, նույն կերպ և շրջհարկի հաշվետվությունում ներկայացվի

Արթուր

Այսինքն երկու առանձին ՀԴՄ-Ը, չունեն նոր հդմ-ները հնարավորություններ որ հենց իր մեջ առանձնացվի, էնպես որ հանրային սննդի մասով գրվի ինչ ապրանք է իսկ առևտրի դեպքում չէ։

Tigran

չէ, դրանց հաշվառումներն էլ պիտի առանձնացված վարվեն,

Արթուր

Բարև Ձեզ։ Անհրաժեշտ է պետ․ ռեգիստրում գրանցվելուց հետո ընտրել հարկային դաշտը։ Կարծում եմ՝ ճիշտ կլինի ընտրել շրջանառության հարկը։ Կարող եք աշխատել 1 ՀԴՄ-ով՝ առանձին բաժիններով առևտրի և հանրային սննդի համար։ Համապատասխան կարգավորումները կտա ՀԴՄ սպասարկման աշխատակիցը։

Արթուր

Շնորհակալ եմ պատասխանելու համար։ Ես օրենքով նայում եմ, որ հանրային սնունդը ևս կարող է աշխատել միկրոյի դաշտում, եթե այն գտնվու՞մ է մարզում։