Անահիտ.
Հարգելի հաշվապահներ,
եթե հանրային սննդի օբյեկտում (ռեստորանում) թխվում է հաց միայն տվյալ ռեստորանում մատուցելու համար, դա արդյո՞ք համարվում է այլ գործունեություն և հարկվում 20 % շրջ. հարկով, թե՞ հանրային սննդի գործունեություն է։
Կայք հաշվապահների համար և ոչ միայն…
Անահիտ.
Հարգելի հաշվապահներ,
եթե հանրային սննդի օբյեկտում (ռեստորանում) թխվում է հաց միայն տվյալ ռեստորանում մատուցելու համար, դա արդյո՞ք համարվում է այլ գործունեություն և հարկվում 20 % շրջ. հարկով, թե՞ հանրային սննդի գործունեություն է։
Բաժանորդագրվել
Կայքի ամենահետաքրքիր նյութերը կուղարկվեն Ձեր էլ. փոստին
© 2020 Accountant.am
Դա հանրային սննդի գործունեություն է, պետք չէ շփոթվել, հիմնավորեմ՝ ինչու. եթե արտաքին սպառման համար չէ, այլ ներքին, ապա դա Ձեր ներքին գործն է ու մշակույթը, նույն կերպ Դուք ձեռք եք բերում, օրինակ, ձուն և այլն, որևէ սննդա/ճաշատեսակ պատրաստում և մատուցում ըստ գնացուցակի:
«Առևտրի և ծառայությունների մասին» ՀՀ օրենքի համաձայն՝ հանրային սնունդ (սննդի ապահովման ծառայություններ) նշանակում է խոհարարական արտադրանքի պատրաստման, իրացման և (կամ) սպառման կազմակերպում: